Theo van den Hoven
Relatie- en gezinstherapie - Contextuele therapie

© 2019 Theo van den Hoven

Werken aan uw (gezins)relatie

Vaak is de problematiek waar wij mee te maken hebben, geworteld in de manier waarop wij zijn opgegroeid. Een belangrijke rol hierin spelen ouders, familie en vrienden. Gewoontes, normen en waarden van het eigen gezin werken vaak onbewust door in het gedrag van de volwassenen.


Het eigen levensverhaal biedt een fundament voor wie we zijn, maar kan ook leiden tot een disbalans in gedachten, gevoelens en gedrag. Dit heeft gevolgen op het gebied van relaties met je partner en kinderen. Als deze relaties uit balans zijn, is de balans van geven en nemen ook uit evenwicht. Als deze disbalans lang genoeg voortduurt, leidt dit tot psychische of psychiatrische problematiek.

Deze komen vaak samen. Door twijfels kun je je anders gaan uiten, waardoor je bijvoorbeeld sneller ruzie krijgt of juist minder met elkaar communiceert. Ook kun je twijfelen over de continuïteit van je relatie. Als er sprake is van een nieuw samengesteld gezin, na echtscheiding van de beide partners, is het vaak lastig om als partners, samen met de kinderen, op een fijne manier met elkaar samen te leven. Als het je niet meer lukt, om dit samen te verbeteren, kan ik jullie daar bij helpen.


Hulp bij relatietwijfels en -problemen

Veelgehoorde uitspraken

“Ik doe het nooit goed genoeg”


“Mijn partner begrijpt me niet”


“Waar doe ik het nog voor”


“Mijn ouders begrijpen mij niet””


“Ik weet niet wat ik wil”


“Dit houd ik houd zo niet vol...”


“We hebben steeds ruzie”